Wake up and LIVE

Fii cea mai buna varianta a ta! Descopera. Cunoastea. Traieste.

9. idei pentru cresterea stimei de sine

with one comment

1. Afla care sunt adevaratele tale probleme. Trebuie sa realizezi ca problema nu esti tu, ca persoana. Ai probleme in lumea exterioara si ele trebuiesc rezolvate dar asta nu trebuie sa iti afecteze imaginea pe care o ai despre tine. Te asigur ca ai un potential urias, trebuie doar sa te duci pe drumul invatarii si al perseverentei. Decide ce poti controla si ce nu. O sursa mare de descurajare o constituie dorinta oamenilor de a schimba sau controla ceea ce nu se poate controla sau schimba. Sa iincerci  sa impui altor oameni sa simta ceea ce nu simt sau sa ii faci sa faca ce nu vor, e o politica falimentara. Daca cineva nu te place, sa fie sanatos. Nu te lasa afectat/a.

 2. Accepta responsabilitatea. Pentru a gasi incredere deplina in tine, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce poti schimba in viata ta. Felul in care relationezi cu cei din jur, felul in care decurg relatiile tale sexuale si de iubire, succesul tau profesional si felul in care iti gestionezi emotiile, TOATE depinde numai de tine. Educa-te si evolueaza. Cresti, si odata cu tine creste si stima de sine.

3. Orice greseala e o oportunitate de a invata si de a lua lucrurile de la capat, mai bine . Nu fa o tragedie dintr-un esec. Succesul e un lung sir de esecuri care se termina cu bine.
Competitia se da doar cu tine insuti nu ca sa dovedesti ceva celui din jur. Fiecare se afla pe drumul sau in viata si fiecare trebuie sa isi invete lectiile. Daca perseverezi siguri vei obtine tot ce iti doresti.

4. Fii o persoana ambitioasa. Cand iti propui scopuri, fii realist, dar optimist tot timpul. Ai curaj sa visezi, pentru ca visele sunt materialul din care marile realizari sunt construite. Priveste in viitor si vezi cum vrei sa fii si ce vrei sa ai. Apoi fa zilnic efortul pentru a ajunge unde ti-ai propus. Si FOARTE IMPORTANT, urmeaza visele tale, nu pe ale altora.

5. Gandeste si vorbeste pozitiv. Nu iti lasa mintea otravita de negativism. Nu te gandi la ce nu se poate ci la ce se poate, nu la ce NU vrei, ci la ce vrei.

6. Investeste in dezvoltarea personala. E cea mai buna investitie pe care o poti face. Investitia in tine.

7. Fi constient de mesajele din mass media. Scopul lor este sa iti inspire teama si sa iti scada stima de sine pentru a cumpara ceea ce ei au de vanzare.

8. ANTURAJUL. Este vital in evolutia ta. Fa-ti un grup de prieteni si prietene care au vise ca si tine, care sunt pozitivi si au incredere in fortele lor. Fa orice ca sa intri in anturaj cu ei si in viata ta se vor intampla minuni.

9. Critica: Adu-le aminte oamenilor ca daca le vrei parerea, le-o vei cere. Poate ca ueori datorezi un raspuns unor critici, dar niciodata nu le datorezi INCREDEREA IN TINE.

De reţinut:
1. Încrederea în sine este fundaţia fără de care nu ai nicio şansă să te bucuri de succes, în niciunul din aspectele vieţii.
2. Încrederea în sine vine în urma experienţelor trăite, a eşecurilor şi a lecţiilor învăţate.
3. Nu există eşec, ci doar lecţii învăţate
4. Perseverenţa este atotputernica.
5. Curajul este esenţial şi oricine poate da dovadă de curaj.
6. Gândirea influenţează până şi ultima celulă a unei fiinţe umane. Ai grijă ce gândeşti, căci gândurile tale, bune sau rele, sigur se vor materializa.

Sa auzim de bine,
Raluca 

Written by ralucachizer

7 mai 2012 la 9:14 AM

Publicat în Psihologie

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. In principiu stiam ceea ce am citit,dar nu asta e scopul comentariului,ci vreau sa te incurajez.Cred ca trebuia sa intri putin mai mult in detaliu si sa spui ce este increderea in sine mai pe larg si ca aceasta vine pe anumite domenii(acelea pe care le practici cat mai des),nu in toate.In rest,continua pe acest drum,pentru ca o sa ai succes daca ii inveti pe altii calea spre implinire.

    Alex Barbu

    28 mai 2012 at 6:42 PM


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: