Wake up and LIVE

Fii cea mai buna varianta a ta! Descopera. Cunoastea. Traieste.

Despre lupul rau si lupul bun

leave a comment »

Mai mult ca oricand, noua paradigma, ofera individului o putere nemarginita, puterea de a- si creea propriul univers. “Tot ceea ce simt si fac se intoarce la mine, eu sunt sursa care le-a creat”.

Aceasta putere vine incarcata cu o imensa responsabilitate, aceea de a ne educa noi pe noi, fara a mai astepta ca cineva din exterior sa impuna schimbarea.  Schimbarea trebuie sa vine mai intai din interior pentru a se putea mai apoi materializa in exterior.  Lumea noastra exterioara este o proiectie a filmului nostru interior.

Tu esti proriul tau stapan si proriul tau sclav in aceeasi masura.

Mintea nu tace niciodata, gandurile vin si pleaca  cu o viteza uluitoare. Si totusi unele dintre ele au  o tema preferata, de cele mai multe ori fie despica firul in patru despre te miri ce intamplare din trecut, fie contruiesc planuri marete pentru viitor, oricum ar fi  mintea ta nu se odihneste niciodata. Zgomotul ei este dialogul intern, acea voce care fie te ridica, fie te coboara, dar e mereu acolo.

Puterea ta sta tocmai in acea voce, ea e cea care te poate ajuta sa-ti creezi proria realitate.

O voce critica, un dialog intern negativ, iti taie aripile, de impiedica sa iei atitudine, te opreste din actiune, iti va spune mereu ca o prea greu, sau ca e inutil si ca nu are rost, ca oamenii sunt asa cum sunt si ca nu vei reusi tu sa ii schimbi, tu care nici nu stii defapt ce vrei, care esti prea mic si prea slab ca sa insemni ceva.

Un dialog intern pozitiv, iti da aripi . E acel prieten care te incurajeaza si te ajuta mereu cand iti e greu, stie sa-ti spuna exact de trebuie sa auzi pentru a te ridica si a merge mai departe, Iti spune ca nu esti special, dar esti valoros, pentru ca fieare om e valoros in felul lui. Iti spune ca nimic nu e intamplator si  ca trebuie  profita de fiecare oportunitate pentru ca ea a aparut special pentru tine, ca tu sa cresti.

Vreau  spun doua povesti

Un grup de iepuri alergau pe câmp; când, deodată, doi dintre ei au căzut într-o groapă. Toţi ceilalţi iepuri s-au adunat în jurul gropii să vadă ce s-a întâmplat. Au văzut că cei doi iepuri au rămas blocaţi pe o margine subţire în groapă, iar în jos se deschidea un abis din care nimeni nu ar fi avut scăpare.

Cei doi iepuri au început să sară în sus de pe marginea pe care erau blocaţi, încercând să iasă afară. Ceilalţi iepuri, văzând efortul lor, au început să strige:

“Renunţaţi, nu veţi ieşi niciodată de acolo!”

Cei doi au ignorat comentariile pesimiste şi au continuat să sară.

În final: unul din iepuri a renunţat la luptă şi, ascultând sfaturile celor de sus, a renunţat. Cuprins de disperare, s-a lăsat să cadă în abisul de sub marginea subţire.

Totuşi, celălalt iepure a continuat să sară , parcă şi mai motivat.

Iepurii de sus strigau în cor:

„Renunţă şi urmează exemplul celui de dinainte”, strigau iepurii în cor, enervaţi de insistenţa cu care sărea iepurele, parcă tot mai sus şi mai sus.

Spre surprinderea tuturor, iepurele a reuşit să iasă după un efort „supraiepuresc”.

„De ce nu ai renunţat când toţi strigam la tine să renunţi?”, l-au întrebat ceilalţi.

„Eu sunt aproape surd şi am crezut că în tot acest timp m-aţi încurajat să ies!”

*    *     *

Un bătrân indian, din neamul Cherokee, stătea împreună cu nepotul său și-l învăța:

– În viața fiecărui om de pe pământul ăsta se dă o luptă formidabilă, o luptă între doi lupi. Unul rău: el întruchipează frica, mânia, invidia, lăcomia, autocompătimirea, aroganța, viclenia, resentimentele. Celălalt e unul bun: el aduce bucuria, liniștea, smerenia, încrederea, dărnicia, adevărul, blândețea, mila și iubirea.

Copilul privește întrebător spre bunicul lui:

– Și care dintre ei va învinge?

Bătrânul îl privește în ochi:

– Cel pe care îl vei hrăni!!!

Schimbarea incepe cu dezvoltarea capacitatii de a deveni observatorul proriei tale minti, de (re)cunoaste acea voce care te saboteaza de cea care te motiveaza.  Atunci vei putea alege constient calea pe care vrei sa mergi. Da fii Sclavul sau Stapanul propriei tale minti.

Reclame

Written by ralucachizer

23 Mai 2013 la 8:38 PM

Publicat în Psihologie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: